HC Stadion Vrchlabí – Střelnice proti Sokolovu a ztráta Řisut = Posun na vedoucí příčku
A Team

Střelnice proti Sokolovu a ztráta Řisut = Posun na vedoucí příčku

17.10.2016
Jan Přikryl

Třetí říjnovou sobotu bylo na programu osmé kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl na programu šlágr mezi prvními Buldoky z Řisut a pražskou Kobrou. Hostující Kobry zvládli duel lépe. Klášterec zajížděl na led zatím posledních Klatov a chtěl navázat na zvládnutý domácí duel proti Krkonošskému Stadionu, ale utkání se mu nepovedlo. Draci z Bíliny hostili na svém ledě Medvědy z Děčína, které porazili a přisoudili jim poslední místo v tabulce po osmém odehraném kole.

Kobra loupila ve Slaném a pomohla do čela suverénnímu Vrchlabí

Vedoucí příčku pro vrchlabské hokejisty uvolnil celek Řisut. Na svém domácím ledě ve Slaném dokázali Buldoci dvakrát reagovat na úvodní branku Jedličky, ve druhé polovině utkání ale už na skvěle hrající Pražany nestačili. Výhru Kobry zajistili pokaždé dvěma brankami Jedlička, Jakeš a Šteiner.

HC Řisuty – HC Kobra Praha 3:7 (0:1, 2:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 24. Kalla (Bunda), 25. Hegenbart (Borovanský), 43. Kolařík – 9. Jedlička (Antončík), 29. Jakeš (Jedlička, Cafourek), 30. Vlach (Hlinka), 40. Šteiner (Jakeš), 44. Šteiner, 55. Jedlička (Švaříček), 55. Jakeš (Jedlička, Tuma)

Domácí výhra Bíliny výrazně zatřásla tabulkou

Domácí vítězství katapultovalo vzhůru i Draky z Bíliny. Jejich tři body byly v ohrožení pouze chvíli po polovině klání, kdy se dvakrát trefil zkušený Hašek a úplně tak rozcupoval vydřené dvoubrankové vedení Bíliny. Bojovnost však nakonec slavila úspěch. Kolíček s Baránkem v poslední periodě strhli vývoj utkání na domácí stranu.

HC Draci Bílina – HC Děčín 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Fučík (Jirkovský, Čmolík), 31. Bohm (Baránek), 44. Kolíček (Štěpka), 48. Baránek – 32. Hašek, 34. Hašek (Volráb)

Domácí výhra Klatov = odpoutání z poslední příčky

Svou pozici naopak ztratil Klášterec nad Ohří. Po překvapivé, ale zasloužené domácí výhře nad prvním celkem tabulky z Vrchlabí se vydal na výlet do Klatov. Už po čtyřiceti minutách bylo jasné, že tato sobota bodová nebude. Hosté se sice radovali z rychlého vedení, poté ale pětkrát udeřili domácí a rozdíl mezi celky se tak zmenšil na pouhý jeden bod.

SHC Klatovy – HC Klášterec nad Ohří 6:2 (2:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Uhlík (Slavík, Topinka), 18. Uhlík (Krystl), 28. Švarc (Topinka), 32. Špaček (Vracovský), 38. Beneš (Vracovský), 56. Topinka (Pacanda) – 2. Hrdlička (Mála), 51. Deveri (Šmejtc)

Díky domácí výhře udržel své čtvrté místo Jablonec

Velmi vyrovnaná je na Západě situace od čtvrtého místa až na samotný chvost tabulky. Díky vítězství nad houževnatým Trutnovem se na čtvrtou příčku s deseti body protlačili Vlci z Jablonce. Jejich vítězství zařídily obvyklé opory týmu. Nejméně viditelný, ale možná nejdůležitější příspěvek na vítězství v prodloužení měl Pavlů, když přihrál na trojici tref svého celku. Draci mají po sobotě jen o dva body méně, jsou ale šest příček za čtvrtým Jabloncem!

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC BAK Trutnov 5:4 po prodloužení (0:0, 2:3, 2:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Bříška (Pavlů), 33. Brokeš (Pavlů), 42. Frk (Brokeš), 57. Nevyhoštěný (Čechura, Demel), 61. Demel (Peřina, Pavlů) – 32. Chytráček (Fedulov, Píša), 38. Píša (Poul, Ukhin), 39. Fedulov (Vácha, Kysela), 44. Hlaváček (Malý)

Nejlepší hráčské výkony 8. kola

Jakub Jedlička – Kobra Praha (2+2), Jiří Jakeš – Kobra Praha (2+1), Jaroslav Hašek – Děčín (2+0), Michal Pavlů – Jablonec (0+3),

Trenér kola: P.Vostřák - Klatovy

Dovedl Klatovy k výhře nad Kláštercem a díky tomu se jeho tým odpoutal z posledního místa tabulky

All-Star 8. kola

Jakub Jelínek (Vrchlabí) - Michal Pavlů (Jablonec) Adam Jandejsek (Vrchlabí) - Jiří Jakeš (Kobra Praha) Jakub Jedlička (Kobra Praha) Jiří Uhlík (Klatovy)

Program 9. kola – Sobota 22. 10. 2016

Klášterec nad Ohří – Kobra Praha 17:00 , Řisuty – Jablonec 17:00 , Sokolov – Klatovy 17:30 , Trutnov – Bílina 18:00