HC Stadion Vrchlabí – Výhra v derby a zaváhání Řisut=odstup pouhých dvou bodů
A Team

Výhra v derby a zaváhání Řisut=odstup pouhých dvou bodů

03.10.2016
Jan Přikryl

První říjnovou sobotu bylo na programu páté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se překvapení zrodilo ve Slaném, kde své domácí zápasy hrají Buldoci z Řisut, kteří hostili Medvědy z Děčína poslední tým této skupiny. Medvědi si z ledu Buldoků odvezli dva body za výhru po nájezdech. Vlci z Jablonce odčinili minulou prohru z ledu Vrchlabí a doma si poradili s týmem Klatov.

Děčín nečekaně ukradl dva body ve Slaném

Dosud bez ztráty jediného bodu proplouvali soutěží hráči Řisut. Že i dnes se budou z bodů radovat oni, naznačil brankou v poslední vteřině první části hry Borovanský. Místo pojištění náskoku ve druhé třetině se ve Slaném zrodilo vyrovnání Zdvořáčka. Děčínští dokázali podobně zareagovat i na další dva těsné náskoky domácích, přičemž do prodloužení poslal zápas minutu před koncem Racek. I když Medvědi ani jednou v zápase nevedli, radují se z vítězství, které zařídil proměněným samostatným nájezdem po uplynutí pětašedesáti minuty hry Faigl.

HC Řisuty – HC Děčín 3:4 po nájezdech (1:0, 1:2, 1:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Borovanský (Bílek), 37. Slavíček (Borovanský), 43. Janeček (Slavíček) – 28. Zdvořáček, 40. Hašek (Volráb), 59. Racek (Málek), rozhodující nájezd Faigl.

Jablonec stále drží krok s čelem tabulky

Jablonečtí rozhodli o osudu klání ve strhujících sedmi minutách těsně po tom, kdy se zápas zlomil do jeho druhé poloviny. Soupeři z Klatov nebylo nic platné ani snížení Pacandy osmnáct vteřin před druhou sirénou. Vlkům vítězství zajistili zkušení matadoři, z nichž nejvíc vyčníval výkon Tondra.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – SHC Klatovy 7:4 (1:0, 4:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Frk (Mulač, Pulec), 31. Brokeš (Pulec, Mulač), 34. Tondr (Šulc, Bříška), 35. Havlas, 37. Šulc (Tondr, Moravec), 42. Nevyhoštěný (Peřina), 60. Bříška (Tondr) – 23. Uhlík (Kaňák, Topinka), 40. Pacanda (Kaňák, Slavík), 42. Pacanda, 58. Pacanda (Slavík, Topinka).

Kobra odčinila středeční prohru z ledu Klatov

Pražské Kobře dvě třetiny na potvrzení role favorita proti Drakům z Bíliny i přes rychlý nástup do utkání nestačily. Tři body Pražanům vystřelil až sedm minut před koncem po individuální akci Hlinka.

HC Kobra Praha – HC Draci Bílina 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Slanina (Švaříček), 27. Jakeš (Antončík), 53. Hlinka (Vlach), 60. Antončík (Jakeš) – 6. Procházka (Böhm), 33. Böhm (Štěpka).