HC Stadion Vrchlabí – Představení nových dresů rozkrylo poslední otazníky před sezónou.
A Team

Představení nových dresů rozkrylo poslední otazníky před sezónou.

10.09.2016
Tomáš Brož


Poslední přípravný zápas skončil pro Vrchlabí vítězně 4:2, a ačkoliv se dalo očekávat, že nováček krajské ligy Hronov schytá pořádný výprask, nestalo se tak. Po skončení utkání však čekala na hráče, vedení týmu a starostu města Ing. Jana Sobotku slavností večeře, představení nových dresů a tisková konference ve Špindlerově Mlýně.

Po zápase s Hronovem skončila Vrchlabí příprava, ve které čtyřikrát prohrálo a třikrát dokázalo zvítězit. Trenér Hlaváč si však z kolísavých výsledků nic nedělá a podotkl, že i při debaklu s Kolínem (0:7) byly pasáže, ve kterých bylo Vrchlabí lepším týmem. „Jsem přesvědčený, že naše výkony jsou lepší a lepší a v sezóně tak máme ty nejvyšší ambice,“ podotkl vrchlabský kouč. V tomto ohledu mu sekundoval i sportovní manažer Jiří Jakubec, který zdůraznil, že se přes léto výrazně rozrostl kádr HC Stadion, kvalitně se posílilo a Vrchlabí bude hrát v letošní sezóně na čtyři útoky místo třech. V porovnání s loňskou sezónou by tak měl být letošní tým lepší, chtěl by atakovat špičku tabulky a především předvést, co nejlepší možné výkony v play-off.

Velmi ožehavým tématem jsou samozřejmě také posily. Co se týče postu brankáře, je vedení týmu maximálně spokojené. Jakub Jelínek má před sezónou skvělou formu, kterou předvedl i v pátečním zápase. V něm nakonec nečekaně nastoupil za hostující Hronov, který si nepřivezl brankáře a bravurním výkonem mu Jelínek pomohl pouze k dvoubrankové prohře. Stejné nadšení panuje i z posílení v ofenzivě, když přes léto do týmu přišel Martin Čurda, Daniel Miškovský, Dominik Novák a Daniel Svoboda. V loňské sezóně však byly největší problémy v obraně. I tam se však počet rozrostl a loňským problémům s defenzivou se tak snad letos Vrchlabí vyhne. Obranu nově vyztuží teprve devatenáctiletý Tomáš Tržický, Miroslav Pokorný, který v loňské sezóně nastupoval právě za Bílinu a Tomáš Jirků. Před zápasem s Hronovem se spekulovalo i o setrvání Tadeáše Hejdy ve vrchlabském dresu, který však do přípravy vůbec nezasáhl. Devatenáctiletý Hejda ale na týmové večeři nechyběl a Jiří Jakubec potvrdil jeho příchod „S Tadeášem jsme se dohodli, že u nás bude působit celou sezónu. Nyní má ale problémy s kotníkem a do úvodních zápasů nezasáhne. Příští neděli by měl jít snad už na led, a pak uvidíme, co bude dál,“. K otázce obránců se vyjádřil i trenér Hlaváč, který potvrdil velký zájem o exvrchlabského obránce Petra Hracha „S Petrem jsme jednali a jsem si jistý, že by byl pro nás velkou posilou. Naší obraně by pomohl, ale nakonec jsme se bohužel nedohodli. Petr nám sdělil, že se na to necítí a bude se raději věnovat rodině a práci.“ I tak je ale ve vedení klubu maximálně spokojené s aktuálním týmem.

O tom, jak to ale nakonec bude vypadat v ostrém ligovém zápase, se všichni budeme moc přesvědčit už ve středu 14.9. proti Bílině.