HC Stadion Vrchlabí – Látal vidí angažmá ve Vrchlabí jako novou výzvu
A Team

Látal vidí angažmá ve Vrchlabí jako novou výzvu

11.07.2008
Monika Gordíková

V R C H L A B Í - Mezi letní posily Vrchlabí patří také Ondřej Látal. Sedmadvacetiletý útočník přichází na roční hostování z Třebíče. Za sebou má několik angažmá a před sebou novou výzvu, jak sám mluví o své budoucnosti ve Vrchlabí. „Neměl jsem nabídku jen odtud. Třebíč také stála o to, aby si mě udržela, ale já jsem chtěl vyzkoušet něco nového,“ říká.

O zájmu z Krkonoš se dozvěděl po skončení minulé sezóny od Aleše Kmoníčka, sportovního ředitele Vrchlabí a zároveň jeho agenta. Poté se domluvil s Třebíčí a vyrazil vpřed, snad světlým zítřkům. Nadále tak zůstane prvoligovým hokejistou, což mu prý vůbec nevadí. „Jsem absolutně spokojený, protože kromě hokeje ještě navíc studuju vysokou školu a 1. liga mi při tom vyhovuje.“ Ve svém novém klubu navíc nebude také úplně bez známých. Z působení v Pardubicích si dobře pamatuje na Patrika Becka.

Hrát za Vrchlabí zároveň znamená nastupovat proti Třebíči. Na to se Ondřej Látal dívá s nadhledem. „Na jednu stranu to bude hodně zajímavé, ale na tu druhou zase utkání jako každé jiné,“ přemítá o situace, která jisto jistě nastane. Na Vrchlabí se mu nelíbí jen město, o kterém říká, že je moc hezké a že v zimě bude určitě ještě hezčí, ale také týmové ambice. „Nejsou tady postupové ambice, to ne, ale tým chce jít v soutěži co nejdál.“

Při nadcházející dovolené prý dokáže úplně vypnout a na hokej vůbec nemyslet. Nezabrání mu v tom ani příprava na ledě, jejíž součástí je také TipSport Cup. „Na hokej dokážu nemyslet. Nebude to pro mě první taková přestávka. A TipSport Cup? To bude hodně, hodně zajímavé srovnání. Máme tam kvalitní soupeře. Zajímavé na tom bude i to, že oni taky budou v přípravě a budou tím pádem točit mladé hráče.“

Ví, že si chvilky bez bruslí a hokejky musí užít a načerpat spousty nových sil na líté boje v novém působišti, kde zatím, jako většina posil, bydlí na zimním stadionu, což při rozhovoru dodává s naprostou vážností a bez jakékoli naštvanosti. Z jeho slov je slyšet, že je tam o něj dobře postaráno.