HC Stadion Vrchlabí – Úterní aktiv rozhodl o podobě 2. ligy na nadcházející sezónu!
A Team

Úterní aktiv rozhodl o podobě 2. ligy na nadcházející sezónu!

24.05.2016
Tomáš Brož


V úterý 24. května se v sídle ČSLH konal aktiv klubů II.hokejové ligy. Aktivu se výjimečně zúčastnil i prezident ČSLH Tomáš Král a generální sekretář Martin Urban. Oba všechny ujistili, že svaz této soutěži přikládá patřičnou vážnost a že i do této soutěže bude směřovat větší podpora od ČSLH.

Za HC Stadion Vrchlabí se aktivu zúčastnil sportovní manažer Jiří Jakubec, který úterní jednání popsal takto „Hlavní náplní aktivu bylo řešení modelu soutěže na příští sezónu. Martin Urban byl i jedním ze spoluautorů návrhu "divizního systému", který jsme vám již prezentovali. Proti tomuto systému stály dva faktory. Za prvé - veškeré náležitosti pro přihlášení do soutěže splnilo pouze 30 týmů, u dvou (Břeclav a Velké Meziříčí) není jasné, zda do soutěže nastoupí. Za druhé se proti tomuto systému vyslovila většina moravských týmů. Jelikož se výkonný výbor ČSLH usnesl, že pro hrací systém II. hokejové ligy bude brán větší důraz na regionální umístění klubů, jako jediný protinávrh bylo rozdělení na tři skupiny (východ - Morava, střed a západ - Čechy). V hlasování bylo Vrchlabí pro systém divizí, ale byli jsme přehlasováni v poměru 18/12. Plánované rozdělení tak bude vypadat takto:

Východ: Nový Jičín, Poruba, Opava, Kopřivnice, Karviná, Vsetín, Val.Meziříčí, Technika Brno, Šumperk, Břeclav, Hodonín.

Střed: Pelhřimov, Žďár n. Sázavou, H.Brod, Kolín, Nymburk, Tábor, Písek, M.Budějovice, J.Hradec, David servis České Budějovice.

Západ: Děčín, Jablonec, Vrchlabí, Trutnov, Bílina, Kobra Praha, Řisuty, Klatovy, Klášterec, Sokolov.

Ve skupinách střed a západ se v základní části týmy utkají čtyřikrát. Následovat bude jedno kolo play-off na čtyři vítězné zápasy, kterého se zúčastní prvních 8 týmů v každé skupině. Toto kolo odehrají týmy uvnitř skupiny. Další dvě kola play-off se budou hrát na tři vítězné zápasy a budou hrát mezi sebou týmy ze skupin střed a západ. Moravská skupina východ si odehraje základní část i play-off pouze mezi sebou. O postup do I.ligy se bude bojovat stejně jako letos dvoukolově ve tříčlenné kvalifikaci (2x Čechy, 1x Morava). O sestup si zahrají poslední týmy ve skupinách. Tento hrací model pro nás není atraktivnější než ten stávající, ani než ten navrhovaný divizní. K nějakému kompromisu ale dojít muselo, a tak nezbývá nic jiného, než ho přijmout.“