HC Stadion Vrchlabí – Chci hrát co nejlepší hokej, říká Jozef Wagenhoffer
Rozhovory

Chci hrát co nejlepší hokej, říká Jozef Wagenhoffer

24.06.2008
Monika Gordíková

V R C H L A B Í - Jozef Wagenhoffer je novou posilou vrchlabských hokejistů. Dvaadvacetiletý obránce přichází na roční hostování z Mladé Boleslavi, nováčka naší nejvyšší soutěže. Ve svém hokejovém životě toho zatím nejvíce nahrál v Bratislavě, odkud pochází. Zlomovou se pro něj stala minulá sezóna. To kvůli angažmá v Boleslavi zamířil do Čech.

Kromě města aut poznal v uplynulém ročníku také hokej v Berouně a v Mělníku. V obou posledně zmiňovaných štacích odehrál víc zápasů než u nováčka extraligy. Letos bude oblékat dres Vrchlabí, do kterého podle jeho slov neměl cestu trnitou. „Nebylo to nic zvláštního. Manažeři se zkrátka na všech podmínkách shodli v pohodě,“ říká o svém přesunu do Krkonoš. Za nesmírnou výhodu považuje i to, že do neznáma nejde sám. Z Boleslavi s ním jde i kumpán Jan Jaroměřský. „Určitě je to obrovská výhoda. Možná bych sem jinak ani nešel,“ vypráví Wagenhoffer.

Když přijde řeč na to, zda ho nemrzí, že opouští předchozí angažmá právě při postupu mezi elitu a míří do první ligy, má jasno. „Jdu přeci jen na hostování, když se mi bude dařit, může mě Boleslav povolat zpátky.“

Ve Vrchlabí je zatím spokojen. Zapadl do kolektivu hráčů, což je velmi důležité. Pochvaluje si i práci pod trenérem Jeřábkem. „Tréninky jsou tvrdé, ale velmi mě těší, že tu není nuda. Trenér má vždy připraveno několik možností trénování.“

Ještě netuší, jakou bude mít roli v týmu, ale už se těší na led. Konkrétně na TipSport Cup, ve kterém má Vrchlabí mimořádně atraktivní soupeře. Postupně se utká s Plzní, Budějovicemi, Znojmem a se Slavií. „Na to se fakt velmi těším. Bude to hodně zajímavé,“ hodnotí soky pro přípravu.

Město z Krkonoš se mu zamlouvá i vzhledem. „Město je malé a moc hezké,“ popisuje okolí. V příštím ročníku chce do hry dávat opět všechno a hrát co nejlepší hokej. Své myšlenky teď ale může klidně zaměřit na dovolenou. Tu si letos užije po boku kamarádů v Bulharsku.