HC Stadion Vrchlabí – Letní příprava 2016
A Team

Letní příprava 2016

06.05.2016
Jana Poskerová

Duben je pryč a tím končí hokejistům odpočinek po sezóně. Tradičním výstupem na Žalý začne hokejová letní příprava také A-týmu HC Stadion Vrchlabí.

Velké díky za sezónu minulou a také tu nastávající je potřeba poslat majiteli klubu Aleši Cermanovi, bez něhož by vrchlabský hokej nebyl tam, kde je, druhé poděkování pak patří městu Vrchlabí. Vrchlabské vedení i na následující sezónu bude vycházet ze své vize: Hrát s vlastními hráči a dávat šance vlastním odchovancům, stejně jako si nové hráče vychovávat. Před klubem stojí nyní velká výzva a tou je překonání letošního výsledku. Přihláška do II.ligy byla ve čtvrtek 5.5.2016 podána a klub čeká zaplacení startovného. O podobě druhé ligy nemá cenu v tomto čase diskutovat, návrhy hokejový svaz obdržel a bližší vyjádření a konečný herní systém bude znám o prázdninách. Je velmi pravděpodobné, že model, který byl v sezóně minulé, nebude o mnoho změněn. Co však změněno ve Vrchlabí bude, tak to je začátek zápasů. Hrací dny budou opět středa a sobota a v oba dny bude úvodní hvizd v 18:00. Jiří Jakubec k tomu dodává: „Vloni jsme vyšli vstříc požadavkům, které přišly od fanoušků, ale během sezóny se nám dostalo daleko více ohlasů a žádostí, aby sobotní zápasy byly opět od 18:00.“

Jak už bylo zmíněno výše, klub stále drží svou strategii, letní přípravu, která bude společná s týmem juniorů, budou absolvovat určitě tito hráči: Abrahám, Kadavý, Erban, Chleborád, Bláha, Urban, Jirků, Oppelt, Kerekanič, Srnský, Marx.
K žádným změnám nedochází ani u realizačního týmu, trenérsky tým zaštiťují Jan Holeček a Petr Hlaváč, vedoucím mužstva zůstává Michal Křelina a kustodem je Pavel Pešek.

Víceméně je dohodnuté setrvání Maďara, Jelínka, Šimoníčka a Martina Filipa. Podpis na smlouvu zvažuje také Martin Klement. „Máme velký zájem, aby u nás Klement dále působil, je to velmi kvalitní hráč, kterého považujeme za jeden ze základních pilířů sestavy, věříme, že u nás Martin zůstane,“ říkají k obávanému bekovi Hlaváč s Jakubcem.

V sestavě nezůstane Jiří Jebavý, který je sice odchovanec, ale jeho domovským klubem není Vrchlabí. Jebavý dostal nabídku do vyšší soutěže a bude hrát za HC Litoměřice. Jiří Jakubec k tomuto dodává: „S Litoměřicemi jsme navázali spolupráci a kromě Jebavého jsme uvolnili také Tomáše Šťastného, který u nich absolvuje letní přípravu. Pokud se osvědčí, je možné, že v Litoměřicích zůstane.“

Kromě Litoměřic spolupracuje HC Stadion Vrchlabí také s extraligovým klubem HK Mountfield Hradec Králové. Jde o oboustranně výhodnou spolupráci, vrchlabští hráči mají možnost nakouknout do vyšší soutěže, druhý tým zase může zapojit talentované mladé hráče do seniorské soutěže. S Hradcem se také počítá na užší spolupráci v mládežnických kategoriích. Navíc tak Vrchlabí může naplnit svou filozofii, protože klub má zájem o střídavé starty svých odchovanců Jakuba Kynčla a bratrů Moníků.

Další jednání vede duo Jakubec – Hlaváč s Michalem Procházkou, s libereckými hráči Adamem Jandejskem a Láďou Bittnerem, o něž mají i nadále zájem. O prázdninách se také obrátí na domovské kluby mladíků Hejdy a Matějčka, kteří se v letošní sezóně osvědčili a klub by je rád měl i nadále ve svých lajnách. „Zatím nevíme, jak to bude s Honzou Matějkou, Patrik Lenoch se rozhodl dát přednost práci a neskloubí ji s hokejem, ale v kontaktu jsme s Pavlem Mrňou,“ upřesňuje prozatím poslední jména Petr Hlaváč.
„Máme v merku i další hráče, ale nebudeme je vůbec zmiňovat, stejně jako vloni, jména oznámíme, až bude jisté, že podepíšeme smlouvu. Většina jmen bude v sprnu poté, co budou uzavřena angažmá v 1.lize,“ nastiňuje postup klubu Jiří Jakubec a Petr Hlaváč dodává: „Máme zájem o kvalitní hráče a ti na trhu jsou, ale není třeba nic uspěchat.“

Letní příprava bude tradiční, kromě inlinové plochy na zimáku bude tým využívat také nový fotbalový stadion, trenéři určitě neopomenou přírodní terén Vejsplach. Inline využívají hráči už nyní svým působením v soutěži. „Zapracujeme na kondici našich hráčů,“ slibuje Petr Hlaváč. Jako ukončení letní přípravy se plánuje fotbalový zápas HC Stadion Vrchlabí x Fanklub HC Stadion Vrchlabí. Co se týká přípravy na ledě, plánuje se přípravný zápas s celkem z Litoměřic, další zápasy se budou teprve vyjednávat.

Je potřeba zmínit, že pro nadcházející sezónu byl do funkce šéftrenéra mládeže jmenován Tomáš Jirků. Více podrobností příští týden.