HC Stadion Vrchlabí – Hokejisté si prošli automobilku Škoda a byli nadšení
Rozhovory

Hokejisté si prošli automobilku Škoda a byli nadšení

18.06.2008
Monika Gordíková

V R C H L A B Í - Hokejisté HC Vrchlabí si příjemně zpestřili letní dril. Minulý čtvrtek, 12. června, se vypravili do pobočného závodu Škoda Auto, jež působí právě v krkonošském městě. „Hráči byli všichni snad s výjimkou dvou,“ nenechal si pro sebe informaci o počtu zúčastněných hokejistů Ladislav Gengel.

S nápadem navštívit automobilovou továrnu přišli sami hráči. „Trénujeme na hřišti, ze kterého je na automobilku vidět. Řekli jsme si, že by nebylo špatné se tam podívat,“ pokračoval Gengel.

Návštěvníci si závod prohlédli skrz naskrz. „Viděli jsme úplně všechno,“ řekl Petr Horčička. Hráči s téměř celým vedením klubu prošli například výrobu jak nových, tak starých modelů Octavia, které budou jezdit po výrobních linkách do roku 2010. Početná návštěva se kvůli stísněným prostorům musela rozdělit na dvě skupiny. „Přidělili nám takového ochotného pána, který nám vyprávěl a odpovídal na dotazy,“ vyprávěl Horčička, který nebyl v takové továrně poprvé. „No, je to pár let zpátky, co jsem byl přímo v Dingolfingu, kde se dělají vozy BMW,“ rozpovídal se.

Než ovšem může návštěvník spatřit, co se za zdmi závodu děje, musí projít bezpečnostními opatřeními. Ani prvoligoví hokejisté nejsou v tomto výjimkou. „Sebrali nám dokonce i mobily. Jsou v nich foťáky a to by mohlo posloužit k průmyslové špionáži,“ pokračoval Horčička. Skutečně se všechno důkladně hlídá, ale i pán průvodce si neodpustil poznámku, že české ručičky dokážou obejít cokoliv a klidně si něco odnést na památku.

Málokoho by asi napadlo, jak důkladně si budou hráči prohlížet práci tamních zaměstnanců. „Pořádně jsem sledoval třeba montování palubní desky. Přijde mi, že ti lidé mají na všechno málo času. Klobouk dolů před nimi,“ sdělil Gengel. Toho svět aut fascinuje i něčím jiným. „Všechno jde rychle dopředu. Představím si Favorita a pak se podívám na ta dnešní auta. To je úplně něco jiného. Měl jsem už také tu možnost sednout si do nového Superbu. To je bomba. Zmáčknete čudlík a to auto vám samo zaparkuje,“ rozesnile povídal Gengel.

Hokejisté na konci své čtvrteční pouti sice nedostali žádné upomínkové předměty, ale zůstanou jim vzpomínky a to je možná to nejhezčí. To vám totiž nikdy nikdo nevezme.