HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí vyráží na jih Čech do Písku
A Team

Vrchlabí vyráží na jih Čech do Písku

29.01.2016
Tomáš Brož


Poslední lednovou sobotu čeká vrchlabské hokejisty zápas 31. kola proti Písku. Nováček ligy z jihu Čech se zatím v tabulce drží na devátém místě se ztrátou osmi bodů na páté Vrchlabí.

Už začátek ligy napověděl, že se Písek nehodlá spokojit jen s udržením v soutěži a bude chtít bojovat o vyšší pozice. Před úvodním střetem obou týmu se Písek nacházel dokonce na sedmém místě a už měl na svém kontě cenné skalpy Nymburka, Kobry nebo dokonce i jabloneckých Vlků. Na tehdy rozjetý HC Stadion ale výkon Jihočechů nakonec těsně nestačil. Zápas v Krkonoších vypadal dlouho dobu lépe pro HC Stadion, když ještě před třetí třetinou vedli domácí o dvě branky. Jihočeši se však v poslední třetině vzchopili a dokázali vyrovnat. Domácímu Vrchlabí ale nakonec zajistil vítězným nájezdem dva body Tomáš Oppelt. Tento zápas jakoby vystihoval poslední výkony hráčů z Krkonoš. Nejprve Vrchlabí skvěle začalo zápas proti Vlkům, když po první třetině vedlo 4:1, ale nakonec po velmi špatné třetí třetině a nepovedených nájezdech prohrálo 6:7. Nepovedený závěr pokazil domácím i zápas v Klášterci. Po druhé třetině panoval vyrovnaný stav 3:3, ale nakonec Klášterec vstřelil v poslední periodě tři branky a utkání skončilo nečekaným výsledkem 6:3 pro Klášterec. Vrchlabí má tak zatím z posledních tří zápasů prohry.

Naopak Písek v novém roce ukazuje, jak silný tým má. Na začátek roku přišla sice venkovní prohra s Kláštercem, ale poté už následovaly jen výhry. Písek si poradil s Pelhřimovem, Řisuty, Jindřichovým Hradcem, Havlíčkovým Brodem a dokonce i s Klatovy. Následně přišla prohra 2:4 s Trutnovem, ale poté zase výhry, a to nad Bílinou, Děčínem a Nymburkem. Poslední zápasy už tak slibně pro Jihočechy nevypadaly a skončily prohrou. Z prohry s Táborem a Kobrou si však domácí rozhodně nemusí dělat těžkou hlavu.

Statistikám v Písku vévodí v obranných řadách Pavel Procházka s dvaceti body a v útoku je na tom zatím nejlépe Filip Vlček se 42 body.

Zápas začíná 30.ledna od 17:00 v Písku.