HC Stadion Vrchlabí – Odloženého zápasu nejlépe využili hokejisté Havlíčkova Brodu
A Team

Odloženého zápasu nejlépe využili hokejisté Havlíčkova Brodu

28.01.2016
Jan Přikryl

Tuto středu bylo na programu jubilejní třicáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole vedoucí dvojice (Kolín, Tábor) potvrdila svojí dominanci. Svojí nynější skvělou formu potvrdili týmy z Vysočiny Plameny ze Žďáru nad Sázavou a také Havlíčkův Brod. Nečekanou ztrátu bodů zaznamenali Vlci z Jablonce, kteří hostovali na ledě Sokolova. Deset gólu mohli diváci vidět v Bílině, kam zajížděli Draci z Trutnova.

Kobra rychlým nástupem zmařila šance Písku

Písek po nezdaru v jihočeském derby nastoupil na ledě ambiciózní Kobry Praha a úvod utkání se vezl ve znamení hráčů z Braníku. Ti po deseti minutách vedli 4:0 a kráčeli za vítězstvím. To nepřekazil ani Urbanec, který korigoval. Kobra se rozstřílela a vyhrála nakonec o šest branek. Písek tak potřetí z posledních čtyř zápasů skončil bez bodu.

HC Kobra Praha – IHC Písek 8:2 (4:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Jakeš (Antončík, Jedlička), 9. Verbík (Borovanský, Novák), 10. Jakeš (Jedlička, Lang), 10. Škop (Hanták, Vacek), 31. Slanina (Borovanský, Novák), 34. Šteiner, 44. Jakeš (Antončík), 50. Borovanský (Novák) – 26. Urbanec (Vlček), 56. Bernad (Sýbek).

Tábor v krajských derby dominuje

Tábor, jakožto favorit druholigové skupiny západ, odehrál hned dvě derby za sebou. S Pískem a nyní s Vajgarem, který i přes zlepšené výsledky z posledních kol, nedokázal se svým sokem držet krok. Tábor nasázel sedm branek svému soupeři a od Jordánu nechal poroučet dalšího poraženého soupeře.

Hockey Club Tábor – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 7:3 (5:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Blažek (Březina), 12. Vaniš (Matušík), 13. Boháč (Blažek, Březina), 19. Březina (Boháč), 19. Dudák (Dvořák), 25. Kanov, 37. Přibyl (Kellner, Polodna) – 14. Voříšek (Severa), 54. Voříšek, 56. Břečka.

Kolín na čele, Řisuty bez formy

Hokejistům Řisut se poslední zápasy nedaří a proti lídrovi soutěže z Kolína se jim tuto sérii protrhnout nepodařilo. Suverénní Kolín vstřelil devět branek a domácí Řisuty se musely spokojit pouze se dvěma trefami, které ani trochu nemohly konkurovat kolínským útočným nájezdům.

HC Řisuty – SC Kolín 2:9 (1:3, 1:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Náprstek (Krpata, Kos), 28. Slavíček (Sedláček) – 4. Morkes (Malý), 6. Jankovský (Morkes), 15. Morkes (Malý), 24. Chvojka (Hanzl, Jelínek), 25. Morkes (Malý), 36. Ježek (Semirád), 40. Semirád (Kadlec), 53. Ježek (Voženílek, Kadlec), 60. Morkes.

Rozjetý Klášterec shořel na plamenech ze Žďáru

Klášterec v posledních kláních překvapoval druholigový svět, o body totiž dokázal obrat velké favority. Nyní se ale zastavil ve Žďáru nad Sázavou. Dlouho sice hrál vyrovnanou partii, ale na ostřílené plameny ve třetí třetině neměl a podlehl jim v poměru 4:7.

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Klášterec nad Ohří 7:4 (4:1, 0:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. Březina (Prokš, T. Střecha), 11. Pleva (D. Vítek), 13. Krupka (D. Vítek, Pleva), 15. Štěpánek (Kunstmüller), 46. Štěpánek, 54. Březina (L. Střecha, Kunstmüller), 59. Gregar (Prokš, Březina) – 18. Nguyen (Hrdlička), 25. Charousek, 30. Toušek, 40. Vrtek.

Nymburk doma padl s Bruslaři z Havlíčkova Brodu

Poté, co Nymburk uhájil body u Vajgaru, připravil mu domácí studenou sprchu Havlíčkův Brod, který naděloval půltucet. Nymburští sice odolávali dlouhou dobu a náskok BK byl těsný, ale třetí třetina byla pro domácí zdrcující a nezadržitelný náskok hostí narostl až na 6:0.

NED Hockey Nymburk – BK Havlíčkův Brod 0:6 (0:0, 0:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 28. Třetina (Kulhánek, Přidal), 39. Kulhánek (Třetina, Přidal), 42. Loginovskij (Kozlík, Beneš), 53. Třetina (Přidal), 56. Beneš (Vlasov), 59. Kuchta (Beneš, Kozlík).

Jablonec urval dva body ze Sokolova díky bratru Martina Tondra

Sokolov hrál dlouho vyrovnanou partii s Jabloncem a ve třetí třetině dokonce i vedl, ale Lukáš Tondr, bratr nedávno potrestaného Martina, který měl v nedávné době incident s rozhodčím, dva góly sám dal a na dva přihrál, čímž zařídil dvoubodový příděl pro Jablonec.

HC Baník Sokolov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:5 po prodl. (0:2, 3:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Kukla (Vrána), 31. Račanský (Šik), 40. Vrána (Kukla, Šik), 53. Zikmund (Adam, Šik) – 4. Šulc (Bříška, L.Tondr), 16. Pavlů (Demel), 35. Bříška (L.Tondr, Šulc), 56. L.Tondr (Bříška, Šulc), 63. L. Tondr (Zeman).

Vyrovnaná bitva po nájezdech nakonec pro Bílinu

Bílina v posledním domácím duelu inkasovala propastných třináct branek, nyní se však snažila toto zaváhání odčinit. S Trutnovem sehrála vyrovnanou partii, v níž rozhodovaly až poslední minuty utkání. Trutnov se dvě minuty před koncem ujal vedení, ale domácí Draci minutu do konce utkání vyrovnali skóre a po nájezdech dokázali dokonce rozhodnout o svém bonusovém bodu navíc. Ten trefil Vladimír Kýhos, který jako jediný z osmi nájezdníků uspěl v rozstřelu.

HC Draci Bílina – HC BAK Trutnov 6:5 po nájezdech (0:1, 3:3, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Petráš (Štěpánek), 27. Kýhos (Bohm), 37. Bittner, 45. Bohm (Bittner, Kýhos), 60. Petráš (Machač), rozhodující Kýhos – 14. Beneš (Píša, A. Půlpán), 23. A. Půlpán (Píša, Malý), 24. Kastner (Kubica, Vácha), 24. Uchin (Suvorov), 59. Kastner (Shamolin, Fedulov).