HC Stadion Vrchlabí – Prohra v Klášterci a zaváhání Vlků uchovalo naději na čtvrtou příčku
A Team

Prohra v Klášterci a zaváhání Vlků uchovalo naději na čtvrtou příčku

25.01.2016
Jan Přikryl

Čtvrtá lednová sobota nabídla devětadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodilo překvapení na úkor jabloneckých Vlků, kteří nestačili na žďárské Plameny. Havlíčkovu Brodu se výhrou nad Medvědy z Děčína podařilo dostat do první šestky a kolínští Kozlové odčinily porážku z minulého kola a doma nasázeli Sokolovu deset branek. V souboji týmu o play off vyšel duel lépe trutnovským, kterým se podařilo doma porazit Buldoky z Řisut.

Naději vzal Děčínu v Brodě hattrickem Kondratěv

Od úvodního hvizdu bylo utkání v režii Havlíčkova Brodu. Ten v poslední době jasně ukazuje zájem o vstup do elitní šestky. Po šesté brance ve dvaadvacáté minutě ale přišlo podcenění soupeře a Medvědi se dotáhli až na rozdíl jediné branky. Domácí však mají ve svém týmu Kondratěva, který v posledních pěti minutách hry potvrdil výhru domácích a sám završil hattrick.

BK Havlíčkův Brod – HC Děčín 8:5 (4:1, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Kozlík (Duben, Kondratěv), 8. Kozlík (Beneš, Kuchta), 9. Třetina (Endál, Přidal), 15. Kondratěv (Třetina, Endál), 22. Kuchta (Beneš), 22. Ludvík (Cejpek, Endál), 56. Kondratěv (Chlubna, Vala), 59. Kondratěv – 1. Hašek (Oliverius, Chovanec), 33. Buďa (Oliverius, Zika), 34. Volráb, 44. Zika (Oliverius), 47. Vacek (Volráb, Hašek).

Písek prospal první půlku, pak už na Kohouty neměl

Kohouti v Písku jasně demonstrovali svou sílu. Během první poloviny utkání dokázali efektivní hosté vstřelit pět branek a defakto tak utkání rozhodnout. Jejich tlak postupně slábl a ke slovu se dostali i domácí Pašek s Růžičkou. Na zisk bodů ovšem Písek pomýšlet nemohl.

IHC Písek – Hockey Club Tábor 2:5 (0:2, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 46. Pašek (Vlček, Procházka), 50. Růžička (Koutenský) – 6. Matušík (Klíma, Kellner), 15. Vaniš (Březina), 22. Přibyl (Seidl), 26. Zayml (Boháč), 34. Matušík (Klíma).

Sokolov nebyl pro Kolín konkurencí

Opět s velmi úzkým kádrem odcestoval Baník do Kolína. Od úvodu klání byli jasně lepší Kozlové a v druhé polovině se tak nabízela pouze otázka, zda uvidí diváci deset branek za zády hostujícího brankáře. Nechvalnou „desítku“ trefil v poslední minutě Veselý a završil tak pro Kozly bezproblémový podvečer.

SC Kolín – HC Baník Sokolov 10:3 (3:0, 5:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Pácal (Veselý, Malý), 6. Zumr (Jankovský, Morkes), 16. Zumr (TS), 23. Voženílek (Morkes, Jankovský), 25. Semirád (Malý), 26. Jankovský (Skokan), 31. Ježek (Březina), 34. Ježek (Chvojka, Navrátil), 41. Jankovský (Skokan, Zumr), 60. Veselý (Malý) – 33. Gombár (Kukla, Račanský), 40. Kukla (Jirušek), 55. Gombár (Jiroušek, Kašpar).

Plameny vyloupily vlčí doupě

Po přestřelce s Vrchlabím Vlci opět brankově nezaháleli. Tentokrát ale špatný vývoj klání nezvrátili. Stav 0:3 a následně 1:4 ještě pro Vlky konečnou nebyl. Po Čechurově vyrovnání ale Vlky poslal tvrdě do kolen o několik vteřin později pátou brankou Plamenů Gregar. Od té doby už Žďár Vlky na kontakt nepustil.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – SKLH Žďár nad Sázavou 4:8 (1:3, 3:5, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Bříška (Tondr), 22. Nevyhoštěný (Demel, Peřina), 22. Šulc, 28. Čechura (Demel, Nevyhoštěný) – 8. Pleva (Bureš), 17. Střecha (Vítek), 17. Rašner (Kovářů), 21. Štěpánek (Kunstmüller), 28. Gregar, 28. Štěpánek, 38. Kunstmüller (Štěpánek), 40. Pleva (Štěpánek).

Draci odřízli Řisuty od play off, sami na něj útočí

Řisuty po souboji s Trutnovem ztrácí na desátou příčku už sedm bodů. To domácí udrželi jednobodovou ztrátu a stále tak mají ideální pozici k tomu, aby okamžitě využili byť malé zaváhání svých soupeřů. Rozhodující se ukázala pětiminutovka na konci druhé třetiny. Aleš Půlpán proměnil trestné střílení a strhl tak domácí gólovou lavinu. Hosté už pětibrankovou ztrátu v poslední části dohnat nemohli.

HC BAK Trutnov – HC Řisuty 6:2 (2:0, 4:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Chytráček (A. Půlpán, Píša), 7. Kastner (Shamolin), 34. A. Půlpán (TS), 37. Shamolin (Fedulov, Kastner), 37. Malý (Beneš, Píša), 39. A. Půlpán (Chytráček, Píša) – 25. Slavíček (Kolařík), 50. Slavíček (Bílek).

Stehlík dal pět gólů, Nymburk drží desáté místo

Nejvíce branek v tomto kole padlo na jihu Čech. Jindřichohradečtí i přes šest vstřelených branek a hattrick Severy marně stíhali náskok Nymburku. O všem rozhodla první část hry, kdy se tým ze středu Čech prosadil třikrát, zatímco domácí ani jednou. Za hosty exceloval Stehlík. Vstřelil pět branek a i díky němu tak Nymburk stále drží poslední postupové místo do předkola play off.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – NED Hockey Nymburk 6:9 (0:3, 4:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 21. Brabec (Pípal, Voříšek), 30. Severa (Voříšek), 36. Severa (Popelka, Tržil), 37. Bílek, 45. Voříšek (Pípal), 47. Severa (Voříšek, Tržil) – 3. Stehlík (Loučka, Bičiště), 6. Stehlík (Šimek, Kříž), 6. Čapek (Protivný, Eis), 25. Jindra (Rittig), 26. Stehlík (Šimek, Kříž), 26. Loučka (Pýcha), 33. Stehlík, 43. Bičiště (Šimek, Stehlík), 58. Stehlík.

Utkání Klatovy – Bílina bylo odloženo kvůli technickým problémům hostujícího týmu. Utkání Pelhřimov – Kobra Praha bylo odloženo kvůli epidemii příušnic v týmu Pelhřimova.