HC Stadion Vrchlabí – Prohra s Vlky a zaváhání Klatov a Kolína zamotalo boj o přední příčky
A Team

Prohra s Vlky a zaváhání Klatov a Kolína zamotalo boj o přední příčky

21.01.2016
Jan Přikryl

Čtvrtá mrazivá lednová středa nabídla osmadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodilo několik velkých překvapení. Jedno z nich bylo k vidění ve Žďáru, kam přijeli vedoucí Kozli z Kolína, a druhé se zrodilo na úkor Klatov, kteří dorazili na led Trutnova. Přestřelku v tomto kole viděli diváci v Bílině, kde padlo celkem sedmnáct branek, ale radostněji odjížděli hosté z Havlíčkova Brodu.

Řisuty o výhře rozhodly v závěru, body trefil Krpata

Sokolovský Baník nemá v posledních zápasech příliš široký kádr a na jeho výsledcích je to znát. Do Slaného však hosté odjeli alespoň s šestnácti hráči do pole a byli domácím Řisutům vyrovnaným soupeřem. O body totiž přišli až v samotném závěru zápasu, kdy přesně v čase 57:23 odmítl případné prodloužení Buldok Ondřej Krpata a vystřelil tak Řisutům tři body.

HC Řisuty – HC Baník Sokolov 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Sladký (Kos), 33. Záleský (Babický, Krpata), 37. Janeček (Slavíček, Bílek), 58. Krpata (Záleský, Babický) – 24. Račanský (Kukla), 30. Jirušek (Zikmund), 31. Truhlář (Říha).

Klášterec nebyl v Praze daleko od výhry, bral bod

Jako na houpačce se pohybovalo skóre v utkání pražské Kobry s Kláštercem. Domácí si v první části hry vypracovali vedení 2:0, aby o něj do konce druhé části přišli. Klášterecký výkon se totiž podstatně zlepšil a čtyřmi góly dokázali žlutomodří otočit stav. Jenže ve třetí části o pracně vybojované vedení hosté přišli. Jakeš snížil a Antončík těšně před koncem vyrovnal. Nájezdy patřily domácímu Dominiku Novákovi, který proměnil oba své pokusy.

HC Kobra Praha – HC Klášterec nad Ohří 5:4 po nájezdech (2:1, 0:3, 2:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Novák (Borovanský), 19. Cafourek, 45. Jakeš (Antončík), 59. Antončík (Jakeš, Hanták) – 20. Nguyen (Hrdlička, Mála), 29. Vrtek (Charousek), 29. Deveri (Nguyen), 30. Deveri (Toušek, Hammerbauer).

Havlíčkův Brod potupil domácí Bílinu třinácti góly

Takový debakl si hráči Bíliny nepředstavovali snad ani v tom nejčernějším snu. Na domácím ledě totiž inkasovali od Bruslařů z Havlíčkova Brodu potupných třináct gólů. Nepomohla ani dvojí výměna gólmanů. Tým z Vysočiny si na ledové ploše dělal doslova co chtěl. Hosté si své trefy rozdělili do tří třetin prakticky rovnoměrně a debakl Draků byl na světě. Bruslaři tak potvrdili dobrou formu, vyhráli popáté v řadě a bodově se dařilo především první lajně ve složení Přidal, Třetina a Endál.

HC Draci Bílina – BK Havlíčkův Brod 4:13 (2:4, 1:5, 1:4)
Branky a nahrávky: 8. Štěpka (Fučík), 10. Š. Štěpánek (Sekerka), 35. Petráš (Š. Štěpánek), 57. Petráš (Polák) – 1. Kolda (Kozlík, Beneš), 9. Endál (Třetina, Kulhánek), 9. Kolda (Kozlík, Kuchta), 16. Beneš (Kuchta, Kozlík), 23. Vlasov (Chlubna, Kondratěv), 30. Endál (Semrád, Třetina), 31. Loginovskij (Kozlík, Beneš), 37. Třetina (Endál, Přidal), 38. Přidal (Třetina, Endál), 42. Kozlík (Beneš, Duben), 45. Přidal (Třetina, Endál), 52. Kulhánek (Beneš, Kuchta), 52. Chlubna (Vala).

Žďár připravil Kolínu teprve pátou letošní porážku

Teprve popáté v letošním soutěžním ročníku prohrál lídr západní skupiny z Kolína. Stalo se tak na ledě Žďáru nad Sázavou, kde si domácí celek už během první třetiny vypracoval rozhodující náskok. Důležitý byl především úvod střetnutí, kdy Plameny velmi brzy dvakrát skórovaly. K výhře 5:2 notně přispěl ostřílený Michal Kaňka, který dvě branky sám vstřelil a na další dvě nahrál. Po právu byl tak vyhlášen žďárským mužem utkání.

SKLH Žďár nad Sázavou – SC Kolín 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Štěpánek (Kaňka), 4. Kaňka (Štěpánek), 14. Štěpánek (Beneš, Kaňka), 57. Vítek (Krupka, Lojek), 60. Kaňka – 19. Skokan (Zumr, Morkes), 28. Zumr (Morkes, Jankovský).

Trutnov si připsal cennou výhru, udolal třetí Klatovy

Cenného vítězství se na svém ledě dočkali Draci z Trutnova. Ti přivítali třetí Klatovy a v první třetině hosté plnili roli favorita a díky trefám Váchala a Špačka vedli 2:1. Jenže pak o sobě dali více vědět i hráči z Krkonoš a svěřenci Pavla Vostřáka se měli co otáčet. Nakonec si domů neodvezli ani bod, protože celé utkání rozhodla situace z 51. minuty, kdy Tomáš Půlpán rozjásal domácí příznivce rozdílovým gólem na 5:4.

HC BAK Trutnov – SHC Klatovy 5:4 (1:2, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Malý (Píša, P.Beneš), 24. T.Půlpán (Píša, Kubica), 25. Suvorov (Fedulov, L.Novák), 37. P.Beneš (Chytráček), 51. T.Půlpán (Shamolin) – 11. Váchal (Špaček, Přikryl), 15. Špaček (Holý, Přikryl), 31. Holý (Beran), 36. M.Beneš (Němec, Houfek).

Písek rozhodl duel v Nymburce už v úvodní třetině

Pořádně zaskočeni byli po necelých deseti minutách hry na svém ledě hokejisté Nymburka. V čase 9:21 totiž prohrávali doma s Pískem již hrozivě 0:4 a gólmana Frodl v brance střídal Brázdil. Domácí Stehlík sice ve třetí části dvěma góly duel zdramatizoval, leč náskok Jihočechů z první třetiny už byl nedostižitelný. Středočeši tak mohli žehrat především na prospaný úvod utkání, který si za rámeček rozhodně nedali.

NED Hockey Nymburk – IHC Písek 3:5 (0:4, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Jindra (Barbora, Novák), 53. Stehlík (Kříž), 54. Stehlík (Kříž) – 4. Vlček (Urbanec, Ciboch), 4. Sýbek (Bernad), 8. Pašek (Sýbek, Koutenský), 10. Vlček (Jirků), 29. Urbanec (Vlček).