HC Stadion Vrchlabí – Blíží se druhé derby letošní sezóny!
A Team

Blíží se druhé derby letošní sezóny!

24.11.2015
Marek Komárek

V sobotu se na zimním stadiónu v Trutnově odehraje druhé letošní derby. Jak první měření sil ve Vrchlabí skončilo, pravděpodobně netřeba připomínat. Díky skvělé první třetině horalé zvítězili 5:1! Trutnovští pro sobotní duel přichystali několik speciálních bezpečnostních opatření.

Hokejisté Trutnova střídají dobré výsledky s průměrnými. V posledním ligovém kole podlehli na vlastním ledě Kobře Praha 1:4, která čas od času zažívá výsledkové propady. Proti Drakům byli ale Pražané efektivní. Poslední venkovní duel sehrál Trutnov v Táboře. Utkání dopadlo podle papírových předpokladů. Tábor zvítězil 4:1, i když hlavně v druhé části neproměnil outsider utkání několik šancí na vyrovnání. Poslední vítězství Draků je staré necelé dva týdny. Na vlastním ledě trefil tři body pro domácí v předposlední minutě Půlpán.

Vrchlabí má formu mnohem lepší. Po pěti výhrách v řadě, kdy jediný bod ztratili Vrchlabští doma proti bojovnému Písku, přišla porážka v prodloužení v Klatovech. Jeden získaný bod na hřišti druhého celku tabulky ale může hrát v konečném zúčtování základní části důležitou úlohu.

Na vrchlabském ledě se v dresu Trutnova představilo hned několik posil s extraligovými zkušenostmi. V sobotu se ale v zelenobílých barvách už nepředstaví dřívější opora extraligových Pardubic Cetkovský, dohodl se totiž na angažmá v prvoligovém Prostějově.

Zápas proti Kobře Praha odehráli Draci v této sestavě:
Čáp (Jeschke) - Poul, Karlík, Kubica, Vácha, Chaloupka, Beneš, Suvorov - A. Půlpán, Fedulov, Cetkovský - Malý, Kastner, T. Půlpán - Luštinec, Chytráček, Perutek - Shamolin, Smékal, Uchin

Nejvíce kanadských bodů v letošní sezóně nasbíral Pavel Malý (7+8). Stejný hráč je i nejlepším střelcem týmu. Druhým nejproduktivnějším hráčem a zároveň i nejpřesnějším nahrávačem je Lukáš Kastner (3+9). Přes desetibodovou hranici se dostali ještě Tomáš Půlpán (6+4) a zahraniční akvizice v zelenobílých barvách Alexej Shamolin (3+7). O čtyři zápasy méně než další opory týmu odehrál Petr Chytráček (13 záp., 4+4). Právě on byl výraznou postavou krajského finále ze sezóny 2012/13.

Právě krajské finále z roku 2013 se nesmazatelně vrylo do povědomí fanoušků Vrchlabí. Ve čtyřech zápasech tehdy do kvalifikace o druhou ligu postoupili horalé.

Nejkrásnější první utkání (6:7sn) si můžete prohlédnout zde:

Utkání se odehraje v sobotu od 18 hod. Přijďte i vy podpořit svůj oblíbený tým a zároveň ukažte soupeři správný styl fandění. V tomto duchu si prosím na stadion neberte žádné tyče k praporům a batohy. Jedná se o bezpečnostní opatření urychlující hromadný vstup fanoušků na stadión. Pro fanoušky Vrchlabí bude připraven jako už tradičně vlastní vchod.