HC Stadion Vrchlabí – Představujeme: Patrik Maďar
A Team

Představujeme: Patrik Maďar

01.10.2015
Jana Poskerová

Útočné řady posílil Patrik Maďar, který se do povědomí vrchlabských fanoušků dostal svou vítěznou brankou do sítě Děčína.

Můžete se představit domácím fanouškům, jak jste se dostal k hokeji, největší dosavadní úspěchy?
K hokeji mě přivedli rodiče, ve čtyřech letech jsem začal s hokejem v Jablonci nad Nisou. V 6. třídě jsem přestoupil do Liberce, kde jsem prošel žákovskými kategoriemi. Tři roky jsem pak hrál za Benátky nad Jizerou 1.ligu. Na velké uspěchy zatím čekám.

Proč jste se rozhodl pro Vrchlabí a jaké zatím máte pocity z angažmá?
Po skončení v Benátkách jsem se rozhodoval, jestli zkusit jít hrát do zahraničí, ale přišel zájem z Vrchlabí a tak jsem nad ničím neváhal a rychle jsme se dohodli na angažmá. Rozhodlo také to, že jsem nepřišel z Benátek sám ale jezdíme společně do Vrchlabí s Jakubem Jelínkem. Pocity mám velice dobré, parta tu je výborná, pár kluků už tu znám, jelikož jsem s nimi hrál v Liberci. S podmínkami, jaké ve Vrchlabí jsou, jsem spokojený.

Čemu se věnujete, pokud nejste na ledě?
Během volné chvilky si rád zajdu do posilovny, vyjedu si na kole nebo si jdu zaběhat. Hodně času také trávím s přítelkyní, často si třeba vyrazíme na výlet nebo do divadla do Prahy.

Co byste rád v hokeji dokázal?
Můj největší cíl v hokeji je, že bych si chtěl zahrát nejvyšší ligu u nás, extraligu.

Jaké máte hokejové vzory?
Můj hokejový vzor je Alexander Ovechkin z Washingtonu. Líbí se mi na něm jeho styl bruslení a jeho střelecké schopnosti. Z českých hráčů nejvíce sleduji Vladimíra Sobotku.

Ze kterého soupeře v II.lize máte Vy osobně největší respekt a proč?
Respekt nemám z žádného soupeře z 2.ligy, právě naopak se moc těším na vyhecované zápasy s Jabloncem a zápasy s Trutnovem, jelikož mě kluci říkali, že na tyto zápasy chodí hodně lidí.

Co od Vás mohou vrchlabští fanoušci očekávat, nebo-li jak se charakterizujete jako hráč?
Jsem útočný hráč, snažím se hodně bruslit a střílet, často se tlačím do brány, baví mě hrát tělem a nebojím se ani v nějaké šarvátce shodit rukavice. Doufám, že se mě i celému týmu bude tuto sezónu dařit, budeme vyhrávat a snad i fanoušci uvidí ode mě nějaké góly.