HC Stadion Vrchlabí – „Očekávání na sezónu? To už je dáno předešlými roky,“ říká sportovní manažer Vrchlabí
A Team

„Očekávání na sezónu? To už je dáno předešlými roky,“ říká sportovní manažer Vrchlabí

14.09.2015
Jana Poskerová

Hokejová sezóna už se rozjela a tým Vrchlabí čeká první zápas, nejprve si ostrý start vyzkouší ve středu v Bílině, doma se pak představí v sobotu 19.9. od 17:00. Co se od týmu čeká a jak probíhala příprava, na to jsme se zeptali sportovního manažera Jiřího Jakubce.

Příprava je definitivně za vámi, jak ji hodnotíte?
Začali jsme později, než naši soupeři, ale příprava byla intenzivní a dostatečná. Mančaft je připravený podávat odpovídající výkony. My jsme v zápasech dost experimentovali, protože jsme chtěli, aby všichni hráči ukázali, jaký je jejich zájem v týmu působit. Chtěli a dali jsme šanci i našim juniorům, ze kterých jsme vytvořili samostatnou lajnu a chceme, aby dostali také prostor v zápasech. Stejnou šanci pro ukázání svých schopností dostali také hráči, kteří bojovali o místo v sestavě. Někteří hráči nás překvapili, ti, kteří zklamali, nebo nesplnili očekávání, na soupisce nejsou. Jedinou kaňkou na přípravě je zranění Honzy Matějky, který kvůli léčení nestihne začátek soutěže. Proto jsme rádi, že do poloviny října u nás bude hrát Pavel Mrňa, který tak vlastně Honzu zastoupí.
Shrnul bych to, že příprava byla náročná po všech stránkách a myslím tím, jak po sportovní, tak po administrativní. My jako klub bychom chtěli teď být daleko více otevření fanouškům, možná už někteří zaregistrovali, že jsem reagoval na dotaz v diskuzním fóru. Chtěl bych v tom pokračovat i nadále, abychom předešli drbům, zaručeným zprávám a je to také rychlejší forma komunikace, než když jsou odpovědi zprostředkované. Samozřejmě nebudu reagovat na vše, ale na rozumné a konstruktivní příspěvky. Máme sice na webu sekci „Ptejte se“, ta ovšem není tak využívaná.

Soupiska je teď již uzavřená?
Ne zcela, v zápase proti Chrudimi nastoupil Matějček, kterého testujeme, a ještě stále je otevřené jedno místo pro obránce. Tady čekáme, jak dopadnou angažmá v 1.lize, kde máme vytipovaného hráče. Jméno ale zatím sdělovat nechci. Na soupisce možná ještě nějaké jméno ubude, ale zároveň jsou v jednání extraligoví junioři na střídavé starty. Každopádně z 98% je soupiska hotová a kostra týmu také. Podrobněji se k této otázce vyjádřil trenér. Já bych rád zdůraznil, že jsme se sestavováním kádru nezačínali od nuly. Jsme rádi, že kostra zůstala a také, že se nám daří čím dál víc začleňovat domácí hráče. Pokud někoho oslovíme, preferujeme, aby měl k Vrchlabí nějaký vztah, jako je to např. v případě Jirky Jebavého nebo teď u vrchlabského navrátilce Daniela Vacka, který s hokejem ve Vrchlabí začínal a poté se odstěhoval.

Prozradíte, jaké jsou cíle na následující sezónu?
Cíle jsou víceméně dané dvěma předešlými sezónami. Chceme si vybojovat přímý postup do play-off a následně se v play-off dostat co nejdále. Pokud by někdo chtěl vědět, zda máme ambice na 1.ligu, tak nemáme. Chceme ve Vrchlabí udržet dobrý hokej a kvalitní seniorskou soutěž pro naše vlastní hráče.