HC Stadion Vrchlabí – Petr Hlaváč: Pro juniory bude „A“ tým odměnou
A Team

Petr Hlaváč: Pro juniory bude „A“ tým odměnou

12.09.2015
Marek Komárek

Poslední přípravný zápas před ostrou mistrovskou zkouškou je za námi. Přišel tedy ideální čas na zpověď hlavního trenéra vrchlabského týmu Petra Hlaváče. Nastínil nám oficiální cíle pro tuto sezónu, sestavu pro úvodní zápasy i situaci na hranici juniorského a seniorského celku.

Co by se dalo říci ke včerejšímu utkání?
Přijel soupeř z nižší soutěže, takže to pro nás byl dnes tak trochu hrací trénink. Některé věci se povedly. Zápas určitě musíme hodnotit kladně. Rozhodně by se nám však nemělo stávat, že s takovým soupeřem prohrajeme druhou třetinu 1:0. Měli jsme hodně šancí, které jsme nevyužili, na druhé straně i soupeř nebezpečně hrozil hlavně v době, kdy se nám nechtělo moc vracet. Koncentrace musí být hlavně v obraně zkrátka po celý zápas.

Útok je naší silnou stránkou, branky dáváme, jak je to s obranou? Přibude ještě posila do obranných řad?
V dnešním zápase často nebyli na vině naši obránci, ale útočníci si mysleli, že budou pouze útočit a pak se jim nechtělo dozadu moc vracet. Bylo tam dost soupeřových přečíslení. Obránci mají hrát agresivně, což se nám daří, ale útočník pak zapomene za obránce zastoupit a je průšvih. Na tom musíme ještě zapracovat.
Dnes jsme měli na zkoušku z Mountfieldu HK Matějčka, který pravidelně hraje juniorskou extraligu. Budeme s ním počítat na nějaký ten střídavý start. Obránců máme jinak celkem osm. Jsou tu naši kluci, kteří čekají na svoji šanci. Pokud by po uzavření soupisek prvoligových klubů vypadlo nějaké hodně dobré jméno, angažmá ještě jednoho obránce bychom se nebránili. Rozhodně ale nebudeme brát nikoho, kdo je na stejné úrovni jako naši kluci.

Jak bude vypadat sestava v úvodu sezóny?
V brance začne Jakub Jelínek. Abrahám bude připravený jako dvojka. V první obranné dvojici bude Beneš s Lenochem, v útoku Mrňa, Filip a Šťastný. Pavel Mrňa s námi stihne prvních šest zápasů, pak odlétá do zámoří. Do té doby se snad uzdraví Jan Matějka a nahradí od října Pavla Mrňu v první formaci.
Druhou obrannou dvojici utvoří Matějček a Klement. Druhý útok nastoupí na začátku ve složení Oppelt, Šimoníček, Bláha. Složení třetí formace by mělo být Kadavý, Jebavý – Jirků, Urban, Maďar. V poslední lajně bude hodně prostoru pro naše hlavně mladé hráče. Máme tu například Radka Krska, který chodí do práce, a nemůžeme s ním počítat na středeční zápasy. Uvidíme, jak bude fungovat doplňování týmu o kluky z juniorky. Když budou moci jet, určitě je vezmeme. Pokud se pro nás bude zápas vyvíjet příznivě, budeme je chtít zapojit. Dneska rozhodně nehráli špatně. Tři branky dali a žádnou nedostali. Šanci jistě dostanou.

Nastíníte podmínky spolupráce juniorského týmu a „A“ týmu?
S Radovanem Bieglem (trenér juniorského týmu – pozn. red.) jsme se domluvili na jasných pravidlech. Pro juniory je prioritou hrát za juniorku a hrát za ni dobře. Nechceme, aby se opakovala situace z loňského roku, kdy juniorští hráči v „A“ týmu mysleli, že už v juniorce nemusí tolik makat. Kdo nebude odvádět maximum v juniorce, nemůže hrát za „A“ tým. To je pro ně odměna.

Jaké jsou oficiální cíle pro letošní sezónu?
Pavel Biegl skončil šestý, Josef Řeháček pátý, tým nám zraje, hráči nám výkonnostně rostou. Takže by pro mě bylo velkým zklamáním, kdybychom skončili hůře než čtvrtí. Nemá cenu dávat si nízké cíle, jsme přece Vrchlabí a hokej tu má tradici.