HC Stadion Vrchlabí – Jakubec: Soupisku uzavřeme po přípravě
A Team

Jakubec: Soupisku uzavřeme po přípravě

24.08.2015
Jana Poskerová

Po náročném týdnu, kdy A-tým začal trénovat na ledě, čeká hokejisty Vrchlabí první přípravný zápas a to rovnou s tradičním rivalem z Trutnova. Zápas se odehraje 25.8. od 18:00 v Trutnově.

Tým začíná získávat ucelenou kostru, ale soupiska ještě zdaleka není uzavřená. Další sezónu ve Vrchlabí odehraje obránce Jiří Jebavý. „Ze setrvání Jirky Jebavého mám opravdu velkou radost a jsem rád, že se Jirka rozhodl pokračovat tady u nás. Zároveň ještě pokračuje jednání s Honzou Matějkou, kterého bych v týmu také rád měl,“ dodává k soupisce sportovní manažer Jiří Jakubec. Také on sám s týmem aktivně trénuje a je uveden na soupisce. „To ovšem neznamená, že budu nastupovat do každého zápasu, jsem spíše taková záloha, kdyby se něco stalo,“ vysvětluje sportovní manažer.
Pouze na postech brankářů je již situace jasná, u obránců si musí o své místo říct Jan Škvor, který poslední sezónu strávil v Trutnově, dále pak Dalibor deCarvalho a Šimon Boček, u útočníků se ještě jedná s Janem Matějkou.
Prozatímní soupiska:
Brankáři: Jelínek – Abrahám – Sobotka.
Obránci: Beneš – deCarvalho – Lenoch – Klement – Kadavý – Boček – Jebavý – Erban – Chleborád – Škvor
Útočníci: Filip – Šimoníček – Jirků – Bláha - Šťastný – Oppelt – Maďar – Matějka – Srnský – Urban – Krsek – Vacek – Blažej – Jakubec

Více jasno by mělo být po skončení přátelských utkání. „Letos při změnách, které v klubu byly, jsme zápasy začali domlouvat později, než je obvyklé, proto také hrajeme se soupeři napříč soutěží a k tomu máme ještě zápas s hradeckou juniorkou. Jako první nás čeká ostrý zápas v Trutnově, na který jsou chlapi samozřejmě natěšení, nováčci už vědí, že je čeká rival, tak jsou zvědaví. Určitě půjde o kvalitní utkání. Je škoda, že soupeř z Hradce jedno utkání zrušil, ale zase se nám podařilo domluvit zápas s Chrudimí. V jednání je také ještě jeden zápas ve středu 23.9. a to na domácím ledě proti týmu ze Dvora Králové, který bychom rádi pojali jako rozloučení a poděkování s Patrikem Fořtem a Ondrou Hamerským,“ přibližuje situaci kolem přípravných zápasů Jakubec.

Cena za přípravné zápasy: 50 Kč / zlevněné 30 Kč, děti do 130 cm zdarma, permice na přípravné zápasy neplatí.

Cíle na sezónu 2015 – 2016?
"Vzhledem k tomu, že došlo k úpravě pravidel po základní části, budeme vycházet z toho, že se chceme držet v první šestce a vyhnout se tak předkolu play-off. Dál je pak cílem postoupit v play-off co nejdále. Budeme aktuálně reagovat na vývoj soutěže," nastiňuje strategii týmu sportovní manažer.

Pravidla (převzato z webu ČSLH)
1. část:
• - 30 družstev rozděleno územně do 2 skupin; 18 družstev ve skupině „Západ“ a 12 družstev ve skupině „Východ“; družstva ve skupině „Západ“ se utkají dvoukolově každý s každým (34 utkání), družstva ve skupině „Východ“ se utkají čtyřkolově každý s každým (44 utkání).
2. část
• a) - předkolo play-off: - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Západ“ na 7. - 10. místě sehrají předkolo play-off na dvě vítězná utkání s tím, že pro sestavení dvojic této části soutěže platí, že nejlépe umístěné družstvo po 1. části hraje s družstvem umístěním nejhůře a druhé nejlepší s druhým nejhorším. První a případné třetí utkání se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části, druhé utkání u družstva umístěného hůře (2-3 utkání); Vítězná družstva postupují do 3. části - „Play-off“. • b) - O udržení ve II. lize ČR: - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Západ“ na 11. - 18. místě sehrají 3 kola na tři vítězná utkání s tím, že pro sestavování dvojic pro všechna kola této části soutěže platí, že nejlépe umístěné družstvo po 1. části hraje s družstvem umístěním nejhůře, druhé nejlepší s druhým nejhorším atd. První, třetí a případně páté utkání se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části a druhé, případně čtvrté utkání u družstva umístěného hůře (3-15 utkání); Pro všechna kola této části soutěže platí, že vítězné družstvo získává ve smyslu čl. 208 SDŘ právo účasti v soutěži II. liga ČR pro sezonu 2016/2017, poražené družstvo sestupuje do dalšího kola této části soutěže. Poražené družstvo ze 3. kola této části soutěže sestupuje do příslušné krajské soutěže. - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Východ“ na 9. - 12. místě sehrají 2 kola na tři vítězná utkání s tím, že pro sestavování dvojic pro všechna kola této části soutěže platí, že nejlépe umístěné družstvo po 1. části hraje s družstvem umístěním nejhůře, druhé nejlepší s druhým nejhorším atd. První, třetí a případně páté utkání se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části a druhé, případně čtvrté utkání u družstva umístěného hůře (3-10 utkání); Pro všechna kola této části soutěže platí, že vítězné družstvo získává ve smyslu čl. 208 SDŘ právo účasti v soutěži II. liga ČR pro sezonu 2016/2017, poražené družstvo sestupuje do dalšího kola této části soutěže. Poražené družstvo ze 2. kola této části soutěže sestupuje do příslušné krajské soutěže.
3. část - Play-off:
• - Skupina „Západ“ - družstva umístěná po 1. části ve skupině „Západ na 1. - 6. místě a dvě vítězná družstva z části 2a) - „předkolo play-off“ sehrají 2 kola (čtvrtfinále a semifinále) play-off vždy na 3 vítězná utkání s tím, že pro sestavování dvojic pro všechna kola této části soutěže platí, že nejlépe umístěné družstvo po 1. části hraje s družstvem umístěním nejhůře, druhé nejlepší s druhým nejhorším atd. První, třetí a případně páté utkání se hraje u lépe umístěného družstva po 1. části a druhé, případně čtvrté utkání u družstva umístěného hůře (3-10 utkání); Vítězná družstva ze semifinále play-off skupiny „Západ“ postupují do části 4a)- „O postup do I. ligy ČR“.