HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí hostí Klášterec
A Team

Vrchlabí hostí Klášterec

22.01.2015
Jana Poskerová

V sobotním utkání přivítají domácí hokejisté hráče z Klášterce nad Ohří, se kterými se potkali v Západních Čechách v listopadu. Zápas zcela ovládli krkonošští hokejisté, kteří dokonce vedli 5:0. Kapitánovi týmu se povedl hattrick, o další tři branky se podělili Vlach, Matějka a Šťastný. Za domácí provedli kosmetickou úpravu výsledku Mála a Hrdlička.

Hosté z Klášterce jsou momentálně na 14.místě s 25 body a skórem 82:94. V letošním roce se jim ještě nepodařilo zvítězit, v prodloužení přišli o body s Nymburkem a Jabloncem, další body odevzdali Trutnovu a Jindřichovu Hradci. Z důvodu velké marodky odložil Klášterec utkání s Kobrou Praha. Svou poslední výhru si klášterečtí hokejisté připsali 20.12. v zápase s Moravskými Budějovicemi. Nejlepšími střelci týmu jsou Hrdlička (12+15) a Mála (8+6), pozor tedy na hráče s čísly 14 a 17.

Papírově nastupuje domácí tým do sobotního zápasu jako favorit, navíc bojovně naladěn z posledního zápasu ve Žďáru, kde se jim konečně (po šesti prohrách) podařilo Plameny porazit. V těžkém utkání se trefil pouze jediný hráč a tím byl vrchlabský Jan Matějka, který tak ve 25.minutě rozhodl o výsledku. V tabulce se pro Vrchlabí mnoho nezměnilo, stále je na 5.místě se 46 body a skórem 99:85, na čtvrtý Kolín ztrácí 4 body (Kolín má odehráno o zápas více), na první Kobru pak bodů 10. Mezi nejlepší střelce Vrchlabí patří Filip (12+28), Šťastný (16+10) a pozor také na Vlacha (12+11), Jakubce (13+8) a Bláhu (8+16).
V minulé sezóně Klášterec nedokázal nad soupeřem z Krkonoš zvítězit, doma Klášterec prohrál v prodloužení (5:6), z výletu do Vrchlabí se vracel také s prohrou(4:2).Vzájemná bilance s Kláštercem jsou zatím tři výhry Vrchlabí.