HC Stadion Vrchlabí – Vedení klubu se rozhodlo uplatnit opci na trenéra Jeřábka
A Team

Vedení klubu se rozhodlo uplatnit opci na trenéra Jeřábka

15.01.2008
Ondřej Kubát

V R C H L A B Í - Vedení klubu HC Vrchlabí uplatnilo opci na trenéra "A" týmu, Vladimíra Jeřábka. "Chceme s ním spolupracovat v dlouhodobějším horizontu," řekl sportovní ředitel klubu Aleš Kmoníček. Charismatický kouč tak bude udílet pokyny na vrchlabské střídačce i v příští sezóně.

"Snažíme se pracovat koncepčně a už nyní sháníme posily pro nadcházející sezóny. Rozhodli jsme se proto uplatnit opci na trenéra Vladimíra Jeřábka, protože se výběru a sledování hráčů přímo účastní a tímto krokem jsme stvrdili, že s ním chceme spolupracovat v dlouhodobějším horizontu," uvedl sportovní ředitel klubu Aleš Kmoníček.

Jeřábek se do podvědomí hokejových fanoušků dostal především díky svému trenérskému angažmá v Hradci Králové. V sezóně 2002/2003 zachránil na východě Čech první ligu, o rok později své svěřence dovedl do play-off. V ročníku 2004/2005 přišla Jeřábkovi na stůl nabídka od extraligového Litvínova. S Chemiky se dnešní vrchlabský kouč probojoval do play-off z osmého místa, dvěře do semifinále mu však zůstaly zabouchnuté. Jeho mužstvo vypadlo po soubojích se Zlínem, prohrálo 2:4 na zápasy. Zlín se nakonec stal vicemistrem.

Poté přišlo angažmá ve Vsetíně. Jeřábek tam však napsal jen krátkou kapitolku své kariéry. Po 13 odkoučovaných zápasech na vlastní žádost odešel. Následoval návrat na lavičku Hradce Králové, kde působil až do konce loňské sezóny. S Energetiky se mu podařilo vyhrát základní část první ligy, v semifinále soutěže však Východočeši narazili na Chomutov, kterému podlehli.

Hradecký klub s Jeřábkem po sezóně překvapivě neprodloužil smlouvu, za jeho koncem stály udájně špatné vztahy s některými hráči. Jeřábek ale bez práce nezůstal, před aktuálním ligovým ročníkem podepsal roční smlouvu s HC Vrchlabí. Klub z Podkrkonoší začal své prvoligové působení pod taktovkou Jeřábka až překvapivě dobře, pohyboval se v horních patrech tabulky skupiny Západ. Postupně se ale usadil ve středu tabulky a s přehledem si hlídá svou pozici, která mu zaručuje postup do předkola play-off.