HC Stadion Vrchlabí – Jak to šlo kategoriím HC Krkonoše
A Team

Jak to šlo kategoriím HC Krkonoše

05.01.2014
Jana Poskerová

Naše hokejové naděje a budoucí opory "A" týmu za sebou mají čtyři měsíce sezony 2013/2014. Přinášíme krátké shrnutí jednotlivých týmů, které za mládež hrají.

Školička bruslení
Také leto pokračuje školička bruslení v osvědčeném modelu, kdy je jedna lekce ve všední den, většinou čtvrtek,navštěvuje ji v průměru 25 dětí. Již tradičně je výrazně více navštěvovaná sobotní lekce, kdy průměrná návštěva ukazuje ca 60 dětí. Celkem nám již letos prošlo školičkou bruslení zhruba 200 dětí z Vrchlabí a blízkého okolí. Školička uspořádala tradiční velmi vydařenou lekci s návštěvou Mikuláše a na únor připravují instruktoři speciální lekci plnou soutěží. Největší odměnou pro všechny instruktory, kterým tímto děkujeme, je radost a nadšení všech dětí. Tak neváhejte a přijďte se s dětmi na školičku podívat.

Přípravka a 2006
Jelikož kategorii 2006 čeká již pouze jeden miniturnaj, dala by se sezona již skoro považovat za ukončenou. Tento ročník by se dal označit jako velmi úspěšný. A to nejen po hokejové stránce(v mistrovských soutěžích pouze 1 prohra a 2 x 2.místo na turnajích) jako spíše celkovou atmosféru v týmu. Z tohoto ročníku se podařilo vytvořit kolektiv velice talentovaných a zapálených hokejistů a "sednul si" i kolektiv rodičů, což je neméně důležitá věc. Kluci z týmu hrají pravidelně a úspěšně za starší kategorii 2005. Navíc se dařípostupně zapojovat do týmu 2006 mladší kluky z ročníků 2007 a 2008. Za zmínku stojí výkon Vendelína Houdka, který začal s chytáním asi před 3 měsíci a zejména díky svému zapálení dělá obrovské pokroky (jen tak dále) a Tobiáš Sporysch, který střelecky dominuje ve všech utkáních (také jen tak dále).

Kategorie 2005
Naši malí hokejisté narození v roce 2005 se s ostatními věkovými kategoriemi zúčasnili týdenního kempu v Herlíkovicích těsně po skončení letní suché přípravy. Do konce roku absolvovali dvanáct soutěžních zápasů a jen ve čtyřech prohráli. Sezonu v tomto roce ukončili vystoupením na vánočním turnaji ve Vrchlabí - byť silně zdravotně zdecimováni skončili na třetím místě. Za zmínku stojí také skutečnoct, že čtyři hokejisté narození v roce 2005 také vypomáhali o rok staršímu celku(ročník nar.2004) v mistrovských utkáních.

Kategorie 2004
Dne 29.12. ukončila kategorie 2004 posledním zápasem hokejovou sezonu roku 2013 a v následujícím roce 2014 přejdou s mužstvem HC Krkonoše II. z minihokeje na "velký hokej" na celou plochu hřiště. Také je čeká spojení s mužstvem HC Krkonoše I. z Trutnova. Tým sehrál celkem 24 zápasů, z toho vybojoval 15 výher, 7x jsme prohráli, jednou remízovali a jednou soupeř nenastoupil. Celkově se kluci umístili na čtvrtém místě. Tohoto výsledku dosáhli výkony sedmi stálých hráčů a doplněnými čtyřmi hráči z ročníku 2005. Ačkoliv celkový výsledek mohl být lepší, projevilo se nasazení a snaha celého mužstva. Za což klukům patří poděkování.

5.třída
Průběh sezony je asi stejný jako v jiných kategoriích, výhry střídají porážky, dobré dny špatné a úsměv střídá smutek. Tak to je a bude. Výkonost a herní styl kluků stoupá a tým se uceluje. Kladně naladěná nálada souvisí s postupem do finálové skupiny, takže první bod v této sezoně kluci splnili. Druhým bodem bude dobře odehrát finále dle možností a s úsměvem ukončit sezonu.

6.třída
Hráči 6. třídy hrají žákovskou ligu a potkávají zajímavé a silné soupeře. Vzhledem k velmi dobrým výsledkům z loňského roku - i když hráli pouze krajskou soutěž - doufali v dobré výsledky i v žákovské lize. Soutěž hraje 9 týmů, které se potkají čtyřkolově každý s každým. První kolo bylo velmi úspěšné, jediný prohraný zápas proti Slavii. Druhé kolo tak vydařené nebylo, přesto se stále šesťáci drží v polovině tabulky se ztrátou pouhých 4 bodů na třetí místo. Po první polovině soutěže je jasné, že žádný soupeř pro kluky není neporazitelný a zároveň můžou se všemi i prohrát. O to je letošní soutěž zajímavější a tak budeme do druhé poloviny držet palce. 7.třída
Hráči 7.třídy se umístili po odehraném 2.kole soutěže Starších žáků - Královéhradeckého kraje na 4.místě v tabulce se skorem 89:68. Tým odehrál celkem 14 zápasů, ze kterých bylo 9 vyhraných a 5 prohraných. Kluci tak splnili cíl, který si dali na začátku letošní hokejové sezony a to - postoupit do finálové skupiny a odehrát další zápasy i s postupujícími týmy z Libereckého kraje. První utkání finálové skupiny bylo 4.1.2014 a všichni věří, že celá tato část bude úspěšná.

8.třída
Kluci hrají Ligu starších žáků r.2000-2001, sk. C a umístili se po odehrané 1.polovině základní části 2013/14 na 7.místě v tabulce s 11 body a skorem 70:136. Tým má za sebou 17 odehraných zápasů, z toho 11 prohraných, 5 vyhraných a 1 remízu. Mužstvo se skládá převážně z hráčů r.2000, ale trenér dává prostor také klukům r.2001, kteří se v jeho týmu pravidelně střídají. Přáním kluků by bylo umístit se na 5.-6. místě v této skupině, v což věří v následující části. Naše mužstvo k tomu má předpoklady, musí se však ještě více semknout a bojovat a nezvdávat zápasy při prvních obdržených gólech.

Starší dorost
V loňské sezóně se dorostu podařilo vybojovat postup do celostátní Ligy staršího dorostu. V sezóně 2013/2014 tedy naskočili do druhé nejvyšší soutěže v ČR. Jelikož pro ně byla většina soupeřů i úroveň soutěže velká neznámá, cíl byl udržet tuto soutěž i pro následující rok. Tento cíl se však podařilo splnit již po odehrání základní části C.E.B. Ligy staršího dorostu, kdy v deseti členné skupině obsadili čtvrté místo, které jim zajistilo postup do dalších bojů o baráž do Extraligy staršího dorostu a zároveň si pojistili účast v C.E.B. LSD i pro příští sezónu. V nadstavbové části o postup do baráže o extraligu staršího dorostu se jim stále daří a porazit je dokázal jen soupeř z Kolína. V posledním zápase v roce 2013 na domácím ledě porazili silný celek HC PZ Kladno.