HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí má nového sportovního manažera
A Team

Vrchlabí má nového sportovního manažera

20.05.2013
Jana Poskerová

HC Stadion Vrchlabí dosadil do pozice sportovního manažera zkušeného hokejového matadora Jaromíra Látala. Jaromír Látal odehrál za 15 let na pozici obránce 525 zápasů v extralize, získal dva mistrovské tituly, s Olomoucí a se Spartou, oblékal dresy Slávie, Sparty, Trenčína, působil v Norsku a Olomouci. Rodák ze Štenberka přichází do Vrchlabí předat zkušenosti z extraligového hokeje.

Po ukončení aktivní sportovní kariéry u hokeje nadále zůstal a od roku 1997 pracoval na pozici generálního manažera hokejové Slavie, poté působil jako generální manažer mládeže a skaut u Sparty, dvě sezony pracoval jako spolukomentátor ledního hokeje v České televizi. Čtyři roky pak strávil znovu ve Spartě jako sportovní manažer, následovalo angažmá v Českých Budějovicích a Karlových Varech.

Ve Vrchlabí se bude spolupodílet na tvorbě „A“ týmu a zároveň dohlížet a kontrolovat tréninkový proces a metodiku HC Krkonoše. V současné době se Jaromír Látal seznamuje s trenéry mládežnických kategorií a s hráči HC Stadion Vrchlabí. „Jsem velmi příjemně překvapen úrovní zdejšího hokeje, klub na mě udělal dojem, i proto jsem nabídku přijal,“ komentuje první dny svého působení, „hokej se ve Vrchlabí dělá dobře, mně osobně hokej hodně dal, mám zkušenosti, proto bych je chtěl předat dál.“

Co se týká „A“ týmu, Jaromír Látal nebude působit jako trenér či asistent trenéra, Pavlu Bieglovi bude asistovat hráč s dlouholetou zkušeností jak z extraligy, tak z první ligy. Látal sám bude spíše na pozici nezaujatého poradce, jehož hlavním úkolem je sladit hráče, aby k sobě co nejlépe pasovali a vytvořili silné mužstvo, které se bude pohybovat ve středu tabulky. „Také já si musím na II.ligu zvyknout a změnit přístup k hráčům, nesmím zapomenout, že ve většině případů půjde o hráče, kteří jsou amatéři a hokeji se věnují ve svém volném čase. Čekají mě pohovory s hráči, musíme si vyjasnit, kdo chce dál pokračovat. Určitou představu máme a zbytek kádru chceme doplnit mladými kluky. Oslovili jsme hokejové kluby z Hradce a z Mladé Boleslavi, budeme se bavit o případné spolupráci. Teď hlavně čekáme, jaké bude rozhodnutí Svazu, jak vlastně bude II.liga vypadat. Každopádně nás nečeká lehká sezona,“ přibližuje Látal program následujících dnů.