HC Stadion Vrchlabí – Zasloužená výhra ve Vrchlabí
A Team

Zasloužená výhra ve Vrchlabí

28.03.2013
Jana Poskerová

Hráči Vrchlabí ukončili středečním zápasem sezonu, která pro ně začala v říjnu. Za sebou mají 26. kol ze základní části, kdy pouze 5x prohráli, jinak byli vítězní, v nadstavbě suverénně převálcovali Jaroměř 3:0, v semifinále vybojovali postup nad Novým Městem (3:1), „Nováč“ si výhru připsal až v samostatných nájezdech, ve finále se Vrchlabí 4x utkalo s Trutnovem a vítězství slavilo za sérii 3:1. V kvalifikaci je čekalo 6 zápasů, ve kterých 2x remizovali a 4x vyhráli. Třešničkou byly barážové zápasy proti Chotěboři, kde Vrchlabáci nezaváhali, 2:0. Sečteno, podtrženo, odehráli hráči 43 zápasů (základní část měla 26 kol, ale 2 kola mělo Vrchlabí volno).

Do poloviny prosince byl na trenérském postu Pavel Biegl, který tým vybudoval a nasměřoval na cestu za obhajovou titulu. Pak došlo ke strategické výměně s dosavadním trenérem juniorky a zbytek sezony odehrálo "A" pod vedením Ivana Houdy. Výměna se ukázala jako velmi dobrý tah, výkony obou mančaftů se pod vedením nových koučů zvedly.

Ivane, zhodnocení sezony necháme ještě uležet, ale řekněte pár slov k dnešnímu zápasu.
Od začátku jsem tvrdil, že do baráže musíme jít zodpovědně a s pokorou. Moje slova se potvrdili a nás nečekal žádný trénink, ale souboj do poslední vteřiny.

Zápas dopadl dobře, kluci otočili pro ně nepříznivé skóre, jak jste to prožíval?
Věděl jsem, že poslední krok je vždy ten nejtěžší. I přesto, že soupeř přijel jen s menším počtem hráčů, nebylo to jednoduché utkání. Po první třetině, kdy jsme prohrávali, jsem musel v kabině trochu zvýšit hlas, aby si kluci uvědomili, že i přesto že soupeř přijel v takovém počtu, tak nepřijel odevzdaný a zadarmo nám nikdo nic nedá. Kluci si to uvědomili a začali hrát to, co jsem po nich chtěl.

Takže vládne spokojenost :-)
Jak jinak, jsme spokojení a šťastní, že to máme za sebou. Už nám také po náročné sezóně docházely síly a určitě jsme se nechtěli vrátit do Chotěboře. Naštěstí utkání dopadlo tak jak jsme si všichni přáli. Za sebe můžu jen říct, že smekám před klukama, co dokázali v tak oslabené sestavě v závěru sezony uhrát. Za to jim patří velký dík a samozřejmě i šestému hráči, mám na mysli fanoušky, kteří nám v sezoně dodávali hodně sil a hnali nás dopředu. Ještě jednou díky všem!!!!