HC Stadion Vrchlabí – Jaká byla uplynulá sezona?
A Team

Jaká byla uplynulá sezona?

17.04.2012
Redakce

První sezona klubu HC Stadion je ukončena. Mládežnické kategorie odehrály své soutěže a následné turnaje. A-tým po získání titulu bojoval o postup do baráže o druhou ligu, což mu zkazili bafuňáři u zeleného stolu. Tým se odvolal a v současné době čeká na vyjádření hokejového svazu. Důležité ovšem je, že ani hokejová mládež nezahálela, Junioři udrželi nejvyšší soutěž, dobře si vedl i mladší dorost, či tým 8. třídy. V současné době se hráči již připravují na letní přípravu. Zároveň je v přípravě inlinová plocha, na které se tým Vrchlabí představí 5.5.2012 od 15,00. Za sezonu 2011/2012 patří velké poděkování všem hráčům, trenérům, partnerům a sponzorům, rodičům, divákům a vůbec všem, kteří se o vrchlabský hokej zajímají.

Hodnocení sezóny 2011-12 - připravka
Druhá a třetí třída začaly sezónu v dobré pohodě. Kluci přes léto nezaháleli a poctivá příprava se projevila. První polovinou mistrovských turnajů prošel tým jako nůž máslem. Po Vánocích už ostatní soupeři srovnali krok. Zápasy už nebyly tak jednoznačné ve prospěch HC Krkonoše, ale přesto bylý tým stále na turnajích považován za favority. Přestože na konci sezóny již byla znát únava, lze konstatovat, že celkově v ní kluci obstáli na výbornou a jejich výkony byly adekvátní dosaženým výsledkům.

4. třída:
Sezona 2011-2012 byla rozdělena na dvě části, kdy v první části hráli kluci na malé hřiště a v druhé části hráli velký hokej. Zvládli to výborně. Během ročníku odehráli na malém hřišti devět kol formou turnajů, kdy se sešly vždy tři týmy a hrály každý s každým s výsledkem třináct výher, dvě remízy a tři prohry. Ve druhé polovině sezóny se naši mladí hokejisté z Vrchlabí spojili s mladými hokejisty z Trutnova. Toto spojení dopadlo na výbornou a hráči sehráli sedm kol na velké hřiště s bilancí čtyři výhry a tři prohry. Sezona se dá hodnotit velmi kladně. Naši kluci jsou jedním z nejmladších mužstev, kluci mnohokrát bojovali proti o dva roky starším hráčům a to v této kategorii je opravdu znát.

5. třída:
V letošní sezoně se mužstvo zúčastnilo ligy mladších žáků Královéhradeckého kraje. Což znamená, že se utkávalo kromě Hradce Králové se soupeři, kteří mohli mít na soupisce i rok starší hráče. V první polovině soutěže nastupovalo proti mužstvům z našeho kraje, ve druhé půli i proti mužstvům z kraje Libereckého. První část přinesla nevyrovnané výsledky, nečekané prohry se slabšími soupeři a naopak vítězství v Hradci nebo v Novém Městě po dobrých výkonech. Protože se výsledky 5.třídy se sčítaly se 7. třídou, byl tým pro druhou část sezóny zařazen do skupiny B. Zde byly největšími konkurenty byly celky Nové Paky/Jičína a Lomnice. Mužstvo se zúčastnilo několika turnajů, za zmínku stojí pěkné 4. místo na silně obsazeném Vánočním turnaji v Pardubicích.

6. třída:
Družstvo za sebou nemá úspěšnou sezonu, ve své skupině žákovské ligy skončilo předposlední. Důvodem byli nejen silní soupeři (4 extraligové týmy), ale i nevyrovnané výkony v jednotlivých utkáních. Pokud by hráči udrželi koncentraci po celou hrací dobu, mohl být konečný výsledek podstatně lepší. Pro další sezony je na čem pracovat.

7. třída:
Tým v letošní sezóně odehrál ligu starších žáků Královéhradeckého kraje a následně v druhé polovině soutěže se pak utkával i s celky z kraje Libereckého. Jednalo se o soutěž, která měla shodná pravidla jako pro 5.třídu, tedy se hrálo i proti o rok starším soupeřům. Po celou sezónu mužstvo bojovalo s malým počtem hráčů a na dosažených výsledcích to bylo bohužel znát. Přesto se dá říci, že chlapci odehráli v rámci svých možností dobře. Na konci sezóny se tým zúčastnil mezinárodního turnaje „ Easton Cup“ v Jaroměři, kde skončil z 11 týmů na sedmém místě s bilancí 3- 1- 3. Na tomto turnaji proběhly i dovednostní soutěže. Jednou z disciplín byl turnaj v minihokeji (3+gólman), kde náš tým až ve finále podlehl Pardubicím 1:0.

8. třída:
Letošní rok byl pro kluky posledním v celostátní žákovské lize a zároveň i nejtěžším, protože především extraligové celky (Slávia, Liberec, Pardubice…) před soutěží doplnily své kádry o talentované hráče z okolních klubů, což se na jejich výkonnosti projevilo. Přesto nebo právě proto i sedmá příčka v konečném umístění má svoji váhu. Na březnovém turnaji budoucího mladšího dorostu v Kadani skončili chlapci na pěkném druhé místě, což je do jisté míry dobrá předzvěst do další sezóny.

Mladší dorost:
Soutěží Ligy mladšího dorostu ČR kráčel tým HC Krkonoše od zápasu k zápasu a podařilo dosáhnout úspěchu v podobě 4. místa v základní části ligy. Následovala účast v šestičlenné finálové skupině s možností hrát o metu nejvyšší a to o postup do Extraligy mladšího dorostu ČR, což před začátkem sezóny nikdo nečekal. Úvod bojů o postup se nepovedl dle představ a několikrát jsme ztratili vyhraný zápas. Postupem času se mužstvo přece jen znovu rozehrálo a závěr sezóny byl velice dramatický. Velká škoda zápasů s Bílými Tygry z Liberce, které tým nedotáhl do vítězného konce, protože právě vzájemné zápasy s nimi rozhodl o konečném 4. místě v soutěži, což je historicky nejlepší umístění našich dorostenců v této soutěži.

Junioři B:
Rezerva juniorského celku se zúčastnila krajské ligy Královéhradeckého kraje a svůj cíl, se kterým do sezóny vstupovala, naplnila bezezbytku. Byla zásobárnou pro juniory „A“ v době velké marodky či zranění a zároveň posloužila věkově mladším juniorům připravit se na příští sezónu, kdy by již měli nastupovat pravidelně v celostátní lize.

Junioři A:
V premiérové ligové sezóně měli junioři HC Krkonoše jediný cíl, a to udržet tuto soutěž i pro další sezónu. Tento cíl se podařilo splnit a pouze jeden jediný bod je dělil od konečného 7. místa. Z tohoto pohledu může mrzet zbytečná ztráta bodů, kdy jsme v několika utkáních vedli o 2 – 3 branky a přesto nedokázali dotáhnout zápas do vítězného konce. V těchto zápasech se projevila pověstná nováčkovská daň, kdy se ukázalo, že úroveň této soutěže je v porovnání s krajskou ligou podstatně výše. Zlomovým okamžikem by se dal nazvat moment, kdy došlo u týmu k výměně trenéra. Hráči zlepšili svůj přístup a dostavili se i výsledky, získalo se 12 bodů a např. Mělník inkasoval ve dvou zápasech osmnáct branek. V sezóně se Junioři potýkali s velkým množstvím zraněných hráčů a v soutěži jim často pomáhali hráči mladších ročníků, kteří rozhodně nezklamali a jejich výkony jsou příslibem do další sezóny.

A mužstvo
Po ukončení první ligy se celé léto formoval základ budoucího kádru a zároveň se prováděly administrativní úkony potřebné ke vstupu do krajské ligy Královehradeckého kraje. Teprve s prvními tréninky na ledě bylo možné vytvořit si rámcový obraz herních možností nově se tvořícího celku. S odstupem času lze považovat angažování všech hráčů na hostování či střídavý start za vhodné. Za rozhodující pak pro vývoj sezóny bylo pokračování bohaté kariéry Martina Filipa ve Vrchlabí. Výkonnostní možnosti mužstva ukázal Metuje cup, v průběhu mistrovské soutěže bylo vidět, že hra postupně dostává řád a je možné s tímto celkem doplněným postupem času o tři hráče bojovat o titul krajského přeborníka. Postupně se hra zlepšovala a to především obranná činnost. Je až s podivem, že tým obdržel v soutěži téměř dvojnásobně menší počet branek než druhý v pořadí s nejmenším počtem branek. Na své si v závěru přišli milovníci adrenalinu, vždyť od začátku února byl každý další zápas klíčový. O to více pak těšil pohár nad hlavami našich hráčů, který byl zaslouženou odměnou za odvedenou práci.
Další posun ve výkonnosti se ukázal v nešťastné kvalifikaci, kterou tým vyhrál a pouze od zeleného stolu byl týmu upřen postup do bojů o druhou ligu. Ať již odvolání proti rozhodnutí STK ČSLH dopadne jakkoliv, již nyní začínáme pracovat na sezóně 2012/2013, aby byla ještě úspěšnější než ta, co právě skončila.